Wabi Sabi

Life coaching

Levenskeuzes maken vanuit je gevoel

Wat is life coaching?

Life coaching helpt je bij het begrijpen van het leven . Over het organiseren van je leven op een manier die echt helemaal bij jou past en het maken van keuzes die daarbij aansluiten.

Dat kan gaan over werk of relaties met anderen, maar ook over grotere levenskeuzes. Samen met een life coach kijk je wat jij belangrijk vindt in het leven, wat jouw normen en waarden zijn en waar je talenten liggen. Zo krijg je zelfinzicht en groei je naar de beste versie van jezelf!

Een life coach leert je situaties anders te bekijken, waardoor je vaardigheden en handvatten krijgt waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt. Hierdoor sta je sterker in je schoenen en kan je vaak meer aan.

Ook kijk je samen naar hoe je meer veerkracht kunt ontwikkelen en scherp krijgt naar waar je nu precies wil in je leven. Een life coach biedt hulp om contact te maken met je “echte ik” en te vertrouwen op je buikgevoel. Zonder de beperkende overtuigingen die je soms al jaren hebt en die je echt in de weg zitten.

Waarom zou je naar een life coach gaan?

Om inzicht te krijgen over je leven, relaties met mensen, privé of op het werk. Heel diverse thema’s zijn bespreekbaar. Bijvoorbeeld over:

 • Hoe kan ik evenwicht vinden?
 • Wat zijn mijn talenten en waar kan ik nog aan werken?
 • Hoe en wat leer ik van mijn ervaringen, wat zijn mijn valkuilen, beperkende overtuigingen.
 • Wat is voor mij een belangrijk doel en hoe behaal ik mijn doel?
 • Hoe kan ik evenwicht vinden en mezelf niet verliezen in anderen.
 • Waarom lukt het niet om dat ene doel of die ene droom te realiseren?
 • Hoe sta ik positiever in het leven en geniet ik daar van?
 • Hoe doe je dat nu precies, gelukkig zijn?

Met welke vragen kan je terecht bij een life coach?

Met je life coach ga je op zoek naar antwoorden op levensvragen die je hebt. Bijvoorbeeld:

 • Loopt mijn relatie goed? Wat kan ik verbeteren?
 • Word ik nog blij van m’n werk? Of past een andere job beter bij mij?
 • Hoe komt het dat ik niet echt lekker in mijn vel zit?
 • Ik wil iets anders in het leven, maar weet ik wat dan precies?
 • Ik zit in dubio en weet niet welke keuze het beste bij mij past, wat kies ik?
 • Is dit het nu? Wat wil ik doen met mijn leven?

Als je vast loopt met je gevoel en je geen rust krijgt in je hoofd, omdat je niet weet wat je precies wil. Je vraagt je af of dit het nu “echt” is. Zit er niet “meer” in dit leven voor jou? Dan gaan we dat samen onderzoeken. Een life coach kan je ook helpen als je nieuwsgierig bent naar wat je nog meer uit je leven kunt halen. Of biedt hulp als je graag met professionele en persoonlijke begeleiding meer wilt leren over jezelf. Als je wil groeien naar de beste versie van jezelf en je persoonlijke ontwikkeling belangrijk voor je is dan is een life coach iets voor jou!