Uit het leven

Uitwaaien aan zee

Dans met de golven, beweeg mee met de zee, laat het ritme van het water je ziel bevrijden.

Na een heel woelig jaar, met onverwacht afscheid, crisissen op economisch vlak over heel de wereld en de angst die ik steeds van me probeer af te schudden, voel ik met heel mijn lijf (dank u koortsblaas) dat het tijd is om me af te zonderen. Om even solitair me-time in te plannen.

Dit gaat jammer genoeg niet zonder het nodige schuldgevoel naar man en kids toe, en vlak voor vertrek twijfel ik nog even omdat de oudste zoon toch wel erg verkouden is en daardoor wat meer moederliefde nodig heeft.

Gelukkig weet de hubbie dat ik als herboren terugkom van mijn “tijd alleen” en stuurt hij me op pad met nog een stiekem briefje in mijn tas met “veel plezier x” Hij neemt de kids onder zijn hoede, zoals hij alleen dat kan. De foto’s die binnen sijpelen zijn van gezellig samen eten en spelletjes spelen. En dat stemt mij dan weer gerust.

Als ik even ertussen uit muis is dat steeds om te herbronnen, om te bekijken van wat ik het komende jaar méér of minder wil. Vaak gaat het dan over professioneel vlak en dan is de grote vraag, waar droom ik van, wat wil ik bereiken en hoe geraak ik daar?

Vandaag wil ik jullie graag inspireren om op één of andere manier dat ook voor jezelf te doen. Om over je leven na te denken en te bekijken wat jij wil, wat je niet meer wil, en opschrijven hoe je daar gaat geraken. Kleine stapjes, stukje per stukje. En door dat uit te schrijven kom je al een heel eind. Vaak zitten er stapjes tussen die echt in No-time klaar zijn en daar kan je dan al meteen mee aan de slag en afvinken.

Eentje dat op mijn “blijven doen” lijstje staat is consequent posten op sociale media. Niet omdat ik mezelf zo graag zie maar omdat dit één van de belangrijkste tools is om zichtbaar te zijn en te blijven. Wat dus belangrijk is als je een eigen praktijk hebt! Een algoritme zorgt ervoor dat niet al jouw vrienden steeds al jouw post krijgen te zien. Dit zorgt wel eens voor verwarring, want zou die of die nu mijn post hebben gelezen? Dat ene duimpje of hartje dat ze achterlaten is de bevestiging, maar soms blijft die uit. En dat wil niet zeggen dat mensen jouw bericht niet leuk vinden of niet gelezen hebben.

Dus als jij daar ook beperkende overtuigingen hebt die jou tegenhouden om met je zaak naar buiten te komen, veeg die dan aub van tafel en ga er gewoon voor! De tijden zijn anders, en adverteren in het aankondigingsblad van jouw dorp brengt jou alleen klanten als dat jouw doelgroep is! Blijven posten en blijven proberen, De grote Colonel Sanders van KFC kreeg 1000 keer een nee vooraleer hij dus een ja kreeg en nu met zijn “kip-fastfoodketens” wereld bekend is! Oefen op afgewezen worden, op een nee te krijgen, en zet vooral door, misschien komt achter deze nee wel de ja waar je al zolang voor gewerkt hebt!

Deze week postte ik iets over dat ik aan zee zit met al mijn “planners” simpele content over dat ik steeds teveel spullen meeneem. Plots mocht ik van mijn lieve overbuurvrouw een berichtje ontvangen. (ze is echt lief maar nogal rechtuit, wat ik erg apprecieer bovendien) Maar ze werd heel persoonlijk, en naar mijn gevoel, heel aanvallend. En dat op sociale media waar iedereen zomaar even kon lezen wat zij ervan vond. Het was voor mij alsof ze met een grote vinger stond te zwaaien en daarboven op nee, nee, nee riep!

Mijn ego kreeg een deuk van jewelste! WTF doe ik hier aan zee? Misschien is dat niet normaal dat ik even tijd voor mezelf neem. De twijfel haalde me onderuit en ik reikte uit naar de hubbie die zich van geen kwaad bewust heerlijk amuseerde met de kids.

Na 10 minuten voelen wat dat in mijn lijf teweeg bracht, echt verdriet, werd ik ook een beetje boos. Waarom en waar haalt zij het recht omdat zo maar even te zeggen? Ik verplaatste me even in haar plaats. Ze is van een andere generatie, en heeft niet het geluk gehad om een partner te treffen als mijne hubbie. Ik voel ook heel erg dat ze het niet zo kwaad bedoelde als dat het bij mij binnen kwam. Ze sloot haar berichte tenslotte af, met dat ze ons heel graag ziet.

Maar ze ging met al haar liefde wel een grens over. De grens dat ik en mijn man ons leven mogen leven op onze manier. En dat een oordeel van een ander daar niet toe doet. Ik voel me gedragen door Johan en wat misschien niet iedereen weet is dat ik ruim 12 jaar Johan in zijn droom heb gesteund met taken op te nemen die ik niet echt graag deed. Maar wel uit liefde voor hem, en zijn droom. Wij doen het samen, ook al doen we elks ons eigen ding. De andere weet altijd waar de andere mee bezig is, waar hij van droomt en zo weten we ook van mekaar dat als we hulp nodig hebben dat we die aan mekaar kunnen vragen.

Dit bevestigde voor mij enkele dingen die ik tijdens mijn opleiding bij Tony Robbins mocht leren.

  • Je vraagt of volgt geen raad op van mensen die niet jouw doel hebben behaalt. Niet van familie of vrienden, gewoon niet! Als jij bakker wil worden ga je ook niet aan de naaister vragen hoe dat moet. Omring je met mensen die je up-liften, die jouw pad al bewandeld hebben en die jouw tips en tricks kunnen geven omdat ze ze zelf al hebben toegepast!
  • Motiveer, inspireer, supporter en bemoedigen anderen! En laat ook dat toe dat anderen dat bij jou doen. Laten we elkaar versterker door te benoemen wat goed gaat! Of door te bewonderen hoe krachtig iemand iets heeft gerealiseerd. Haal geen mensen onderuit omdat je zelf onzeker bent of bang bent om het leven op een andere manier aan te pakken.
  • De angst die je voelt om nieuwe dingen te doen, of om het leven op een andere manier aan te gaan, dan wat jouw ouders, vrienden of buren gewend zijn mag jou niet tegenhouden om je leven voluit te leven! Straks ben je 90 en zit je daar met “ik heb zoveel spijt dat ik dat niet geprobeerd heb” Lets go! Er kan je echt niks gebeuren, als je je gezond boeren verstand gebruikt! Of je faalt en leert wat. Top toch? Of je slaagt deels in je opzet en stuurt wat bij. Of je haalt je doel dat je voor ogen had en kan je je succes vieren!

Daarom heb ik mijn buurvrouw bedankt voor haar comment. Ze deed me nadenken en steviger in mijn schoenen staan. Want ik weet heel goed wat ik wil. En ik blijf ervoor gaan. Samen met Johan aan mijn zij. Komende zomer ben ik 2 jaar bezig en Wabi Sabi Coaching groeit elke dag. Ik mag dingen ondernemen en voel dat dit mijn zielsmissie is. Dat is zo krachtig! Dat ik mijn werk graag doe, dat ik daar energie uit haal en daardoor ook het gevoel heb dat ik eindeloos kan doorgaan met wat ik doe.

En dat wens ik jou ook toe! Dat je een job hebt waar je evenwicht in kan vinden. Dat je je job leuk vindt en dat ze je energie geeft. Voor iedereen liggen de normen en waarden anders en dat is iets dat ieder voor zich mag invullen.

Zonder het oordeel van ander.

Liefs Laila

 

PS: Je kan bij Wabi Sabi Coaching ook loopbaanbegeleiding volgen met VDAB loopbaancheques!

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Related Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *